Kotak Iklan

Tentang Pujangga (sticky post)

“...mencuba mencipta satu kebiasaan di saat semua mencari keluarbiasaan . maka kata kata itu mula muncul dan diterjemahkan oleh jejari yang menari di atas papan . kalau kau bisa melihat putih , aku bisa melihat hitam . kalau kau bisa melihat hitam , aku bisa melihat yang terang . Sebab , kita masing masing punyai cara menterjemah rasa itu , rasa yang kita alami , rasa yang kita lalui. Maka jangan di pesoalkan warna didalam ini...” - REDHZUAN INDERA -

59 comments:

  1. Pergh. Tabik, I suka kata-kata you.

    Btw thanks datang blog I. And you betul ke sudi ajak I berkobalirasi buat zine?

    Contact me thru blog or email me at
    izzaty91_mrsmkp@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. jgn di tabik .
    kita semua sama .

    apa yang elok ,
    Dia yang punya .

    p/s ; i da contact u kat email .

    ReplyDelete
  3. ayat dramatis . good job bro . bm mesti A+ ni . hehe . anyway , thanx sudi visit my blog . follow this blog :)

    ReplyDelete
  4. terima kasih kerana sudi lawat blog yang tak seberapa nie . = )

    ReplyDelete
  5. aku kesini, kerana kita jujur di sisip pujangga dari hati sendiri.

    terima kasih untuk komen dan ikut aku. aku sudi kongsi rasa dengan sesiapa. jangan bimbang :)

    ReplyDelete
  6. kita tulis apa yang kita mahu atas apa yang kita lihat dan berlaku .
    jadi , cuma jujur dengan sekeliling .
    dan rasa itu akan lahir tanpa diingin .

    terima kasih kerana ikut .

    ReplyDelete
  7. jika semua mahukan yang keluarbiasaan ,
    dimana lagi kita yang biasa biasa ini mahu kehadapan ?

    biarlah kita jadi diri kita .
    jadi biasa biasa .
    mungkin lebih selesa .

    terima kasih sudi lawat .

    ReplyDelete
  8. follow blog saye ? nnty folow balik okay ? btw. suke ayat2x tu . gramatis . n tahu tu dari haty awk kan ? gud luck in ur life k indera :)))

    ReplyDelete
  9. terima kasih sudi melawat .
    terima kasih = ) .

    ReplyDelete
  10. asal saja tidak teruja melihat suatu di sebalik yang nyata kepada suatu yang sengaja direka.jangan terlebih dari norma.

    ReplyDelete
  11. kadang kadang masih perlu yang direka .
    agar yang nyata tampak lebih bermakna .
    agar yang norma tampak luar biasa .

    tapi tak apa .
    saya masih mahu jadi yang biasa biasa = )

    ReplyDelete
  12. kau nampak apa yg org lain tak nampak.



    apa rahasianya dong?

    ReplyDelete
  13. tiada rahasia ,
    cuma ikhlas memerhati ,
    dan buat konklusi .

    apa jua yang di buat di dalam hidup ini ,
    kalau ikhlas ,
    orang lain akan rasa keikhlasan kau .

    ReplyDelete
  14. aiceh. kalau aku boleh melihat bulan, kau bisa melihat ape? ce cakap. hahah. gurau je. selamat hari raye. XD

    ReplyDelete
  15. aku bisa melihat bintang yang malap . kau bisa melihat bulan hanya kerana matahari yang memberi cahaya kepadanya . tapi aku bisa melihat bintang yang malap , melihat bintang yang usaha bercahaya sendiri . = ) terima kasih sudi lawat .

    ReplyDelete
  16. fuhh... ayat-ayat pujangga sungguh!

    Salam perkenalan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang baik itu dari Dia .

      salam perkenalan .

      Delete
  17. menatap bait-bait di sini
    membuatkan aku jadi cemburu.
    apatah lagi sejak aku baca stanzamu di ruang kotak komen ku.
    indah sekali.
    terima kasih sudi singgah ke teratak Bicara Lensa.

    Teruskan berkarya..
    Sang Indera.

    Salam perkenalan dari Bicara Lensa untuk Coret Pujangga.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang indah itu , perlu keikhlasan untuk diperindahkan .
      tulis dengan ikhlas . semua boleh buat .
      antara mahu dan tidak mahu saja . = )

      Terima kasih kerana sudi melawat .

      Delete
  18. jika hitam yang terlihat baik, maka hitamlah bagi mereka
    jika putih terlihat bersih, maka putihlah bagi mereka
    tapi yang hitam kerap kali disalah erti sebagai pemusnah rasa. adil kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap insan punya cara yang tersendiri , kan ?
      maka , jangan dipertikai . biar hitam selalu di salah erti , tapi yang hitam itu tetap kenal siapa diri dia sendiri . jadi , jika yang lain lain berprasangka jijik , biarkan . sebab kita tiada hak memaksa dan mengubah cara permikiran seseorang itu , dan apa yang kita mampu buat , cuma usaha menjadi yang terbaik untuk diri kita sendiri . = )

      Delete
  19. Tulisan yang tersirat penuh makna, indah .. yang tak sanggup disampaikan oleh warna.

    Salam kenal, From Indonesia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap insan punya cara terjemah warna yang dia suka .

      terima kasih sudi melawat .

      = )

      Delete
  20. Replies
    1. terima kasih sudi melawat = ) .

      kalau betul mahu , apa saja yang mustahil yang kita rasa , pasti tetap kita akan dapat buat juga .

      Delete
  21. seringkali kita mengharapkan ada insan yg memahami bahwa kita ini berbeza..lain dari yg lainnya..tp ada insan yg tidak pernah cuba mau memahami..tp tiada apa yg perlu dirisaukan, asal saja kita yakin dgn diri sendir,kan~ =)

    ReplyDelete
  22. Nice one.

    Hitam tak semestinya kotor. Putih tak semestinya suci.
    Setiap satu ada kelebihan tersendiri.

    *done follow you. :)

    ReplyDelete
  23. Jika semua manusia melihat hanya dengan satu cara, hambarlah hidup ni kan, dik.

    8/08/2013? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sticky post . masih noob dlm ber-blog-ing ni = ) .

      warna tu hanya kita yang tahu untuk dinilai . ada yang kata hitam cantik . ada yang kata hitam buruk .

      bagi mereka pink itu cantik . bagi kita pink itu annoy . jadi jgn pertikai .

      sebab kita semua tak sama . = )

      Delete
  24. tidaklah sama semua pemikiran
    rincinya harus dulu berkenalan
    jangan mudah mempertaruhkan
    membina salah dalam beranggapan

    p/s : salam persahabatan..terima kasih sudi ke halaman hamba =)

    ReplyDelete
  25. ini hebat.. aku suka.
    bersyukur dengan ilham yang telah diberikan oleh Dia.
    sangat indah..

    ReplyDelete
  26. sebab tu manusia dicipta berlainan dan unik.

    merah bagi saya tak mungkin sama dgn merah untuk awak. pandangan masing2. tak ada yang salah.

    ReplyDelete
  27. Kalau kau selalu lihat pelangi,
    aku selalu lihat mendung kelabu.

    Btw, short but deep.
    Naiss. :)

    ReplyDelete
  28. kita ada warna yang sama tapi kita menilai dengan cara yang berbeza

    ReplyDelete
  29. pastinya ..... orang kembar juga mukanya aja yang sama tapi palanya kan misah jadi pikirannya ga kan sama...pa lagi innniii ?Hha

    ReplyDelete
  30. assalam.

    izinkan saya, tampal kata kata di atas di blog saya. di tampal sekali nama empunyanya.

    terima kaseh atas kata kata yang indah itu.

    ReplyDelete
  31. Awesome...

    nak ingat kata-kata yang indah itu buat tauladan semua. :)

    ReplyDelete
  32. wahhhh :) setiap kata kata mempunyi maksud tersendiri

    ReplyDelete
  33. itu namanya kretif

    http://www.nurfuzie.com/2013/05/cantik-terhormat-vs-cantik-tontonan.html

    ReplyDelete
  34. yezz sangat setuju...
    anyway suka penulisan macam ni... =D

    ReplyDelete
  35. Ohoii senior mohon copy ayt pujangga syok baca.maseh

    ReplyDelete
  36. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete